Kruiden


Resultaten 1 - 6 van 6

KruidenSorteren op: Naam Botanisch
*

Calea zacatechichi <> Calea Droomkruid

Calea zacatechichiof droomkruid, ook bekend als ‘bitterkruid’ of ‘hondsgras’ werd door de Mexicaanse Chontal indianen gebruikt om goddelijke berichten te ontvangen tijdens dromen en als gezondheidsmiddel dat onder andere een natuurlijke stoelgang bevordert.

Read more...
*

Cannabis <> Hennep

Hennep (Cannabis sativa) is een éénjarige tweehuizige plant. Tweehuizig betekent dat het mannelijke en vrouwelijk planten kent. De plant bloeit gemiddeld van juni tot en met augustus met groenachtige bloemen. De meeldraad bloemen (mannelijk) staan in pluimen en de stamperbloemen (vrouwelijk) staan in de bladoksels in aren. De bladeren zijn lang gesteeld met vijf tot negen lancet vormige slippen en zijn grof gezaagd. De plant wordt tot 2 meter hoog. Marihuana en industriële hennep zijn niet hetzelfde.

Read more...
*

Catha edulis <> Khat / Qat

Khat(Catha edulis) is een langzaam groeiende, groenblijvende grote struik die tot boomformaat kan uitgroeien en op grote hoogtes groeit, het verspreidingsgebied strekt zich uit van oost naar zuidelijk Afrika. De Khat kan een hoogte bereiken van 1 tot 5 m. (aan de evenaar tot zelfs wel 10m.) Het meest bruikbare deel van de struik zijn de jonge scheuten bij de top maar ook het andere blad en de bladstelen wordt gebruikt.

Read more...
*

Cola nitida <> Colanoot

Colanootis het zaad van een ± 6 meter hoge boom uit in Afrika, Jamaica en Brazilië in dezelfde leefomgeving als de Cacao. De Colanoot is een van de ingrediënten van Coca-Cola nadat cocaïne verboden werd, of Colanoot nu nog steeds zo is, is het geheim van Coca-Cola maar het maakt nog steeds deel uit van de receptuur van Pepsi-Cola.

Read more...
*

Cordia salicifolia <> Chá de bugre

De Cordia salicifoliais een boom van 8-12 meter hoog met een stamdiameter van 30-40 cm. en is inheems in Brazilië, voornamelijk in de staten van Minas Gerais, Bahia, Acre en Goias maar wordt ook aangetroffen in tropische bosgebieden van Argentinië en Paraguay.

Read more...
*

Cymbopogon citratus <> Citroengras

Citroengras(Cymbopogon citratus) is een plant uit de grassenfamilie (Poaceae). De soort wordt gebruikt in de Aziatische keuken, met name de Thaise, Indische, Vietnamese en Indonesische keuken. De plant is bekend van groeiplaatsen in India, Afrika, Australië en Amerika.

Read more...

Resultaten 1 - 6 van 6

Doorzoek shops

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn