Kruiden


Resultaten 1 - 3 van 3

KruidenSorteren op: Naam Botanisch
*

Ginkgo Biloba <> Ginkgo

De Ginkgo biloba behoort tot de Ginkgoaceae familie, andere benamingen zijn Ginkgo, Japanse notenboom, Japanse tempelboom of Chinese tempelboom. De boom wordt vaak omschreven als 'levend fossiel' omdat deze soort nagenoeg onveranderd is gebleven sinds het tijdperk van de dinosauriërs. Het is naar alle waarschijnlijkheid een van de oudst levende plantensoorten en is een tussenvorm van naald- en loofboom.

Read more...
*

Ginseng Panax <> Ginseng

Ginseng(Panax) behoort tot de Klimopfamilie (Araliaceae), Ginseng komt van het Chinese 'Ren Shen' dat zoiets als manwortel betekent, verwijzend naar de menselijke vorm van de Ginseng wortel en Panax komt van 'panacee' (middel tegen alle kwaaltjes). Ginseng groeit voornamelijk in de koelere streken van Oost Azië en Noord-Amerika.

Read more...
*

Glycyrrhiza glabra <> Zoethout wortel

Zoethoutis verkrijgbaar in de vorm van ‘stokjes’, poeder of gesneden wortelstok Glycyrrhiza glabra. Het bevat een zoetstof die 30 - 50 keer zo sterk is als suiker, maar onschadelijk voor het gebit. Er moet flink op gekauwd en gezogen worden om de zoetstof te proeven maar toch werd zoethout (vooral door kinderen) gewaardeerd voordat de snoepindustrie de markt overnam met gemakkelijker te consumeren producten. De plant wordt ongeveer een meter hoog en bloeit vanaf het late voorjaar met typische vlinderbloemen met een licht paars-blauwe kleur.

Read more...

Resultaten 1 - 3 van 3

Doorzoek shops

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn