Kruiden


Resultaten 1 - 5 van 5

KruidenSorteren op: Naam Botanisch
*

Heimia Salicifolia <> Sinicuichi


Sinicuichi (Heimia salicifolia) is een bloeiende plant uit Mexico die door de Azteken werd gebruikt tijdens trance rituelen. De oorsprong ligt in Zuid-Amerika van Mexico tot Argentinië. Sinicuichi wordt ook wel een 'auditief hallucinogeen' genoemd, geluiden zijn vervormd en lijken van ver weg te komen.

Read more...
*

Hibiscus Sabdariffa <> Roselle

Hibiscusis een geslacht van 200 tot 220 soorten bloemplanten uit de familie Malvaceae, die van nature voorkomt in mediterrane, subtropische en tropische gebieden over de hele wereld. Het geslacht omvat zowel eenjarige als meerjarige kruidachtige planten, houtige struiken en kleine bomen. Hibiscus wordt vooral als smaakmaker, kleurstof en gezondheidsverbeterend middel gebruikt. Het werkt bloedstelpend, verzachtend, verkoelend, kalmerend en het bevordert de spijsvertering.

Read more...
*

Humulus lupulus <> Hop

De Hop, Humulus lupulus, is een kruidachtige, rechtswindende klimplant die in het wild voorkomt in alle gematigde klimaatzones van Europa, Azië en Noord-Amerika. Het is een snel groeiende klimplant die groeit tegen heggen, schuttingen en kreupelhout. Uit de vertakte wortelstok spruiten in de lente knobbelige ruwe stengels die zich met ankervormige ranken vasthechten. De gewone Hop heeft stengels die groeien tot een hoogte van zes tot negen meter! Net als bij Hennep groeien mannelijke en vrouwelijke bloemen aan verschillende planten.

Read more...
*

Hypericum perforatum <> Sint Janskruid

Sint-janskruid (Hypericum perforatum) is een van de oudst bekende kruiden in Europa.

Het wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt voor het verbeteren van de gemoedstoestand.

Sint-janskruid komt in geheel Europa, West-Azie en Noord-Afrika voor.

Read more...
*

Hyssopus officinalis <> Hysop

Hysop (Hyssopus officinalis), ook wel gespeld hyssop, is een gewas dat een geneeskrachtige etherische olie bevat. De plant komt oorspronkelijk uit Perzië. De Perzen gebruikten de extracten van de plant om er hun huid een warme kleur mee te geven. In de 16e eeuw kwam de plant richting Zuid-Europa en vanuit daar verspreidde hij zich.

Read more...

Resultaten 1 - 5 van 5

Doorzoek shops

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn