Kruiden


Resultaten 1 - 9 van 9

KruidenSorteren op: Naam Botanisch
*

Malva <> Kaasjeskruid

Kaasjeskruid(Malva) is een geslacht van kruidachtige planten uit de kaasjeskruidfamilie (Malvaceae). Het geslacht is met dertig soorten wijdverspreid over gematigde, subtropische en tropische gebieden van Afrika en Eurazië. De botanische naam Malva is afgeleid van het Oudgriekse malassoo, wat verzachten betekent of van het Hebreeuwse malluah = saladeachtige groente. Kaasjeskruid wordt zo genoemd omdat de vruchten wat op een Goudse kaas lijken.

Read more...
*

Matricaria recutita <> Kamille

 

Echte Kamille

Er zijn verschillende soorten kamille, zoals de schijfkamille, de echte kamille en de roomse kamille. De echte Kamille heeft de sterkste werking en wordt op grote schaal geteeld in Hongarije en Oost-Europa maar komt over heel Europa in het wild voor. De plant bloeit vanaf mei tot augustus met aan de toppen bloemen met gele hartjes en witte kroonblaadjes die op het einde van de bloeitijd naar onderen buigen. De bloemen hebben een honingachtige prettige geur. Het blad is fijn vertakt en heeft een geelgroene kleur.

Read more...
*

Melissa officinalis <> Citroenmelisse

Citroenmelisse(Melissa officinalis) is een vaste plant die tot de lipbloemenfamilie (Lamiaceae) behoort. De plant ruikt naar citroen en groeit voornamelijk in Zuid-Europa, maar is in meer gematigde streken als Nederland en België eenvoudig te vermeerderen. De Citroenmelisse wordt circa 0,5 m hoog.

Read more...
*

Mentha Piperita <> Eucalyptus

Eucalyptus is een geslacht uit de mirtefamilie (Myrtaceae). De planten komen van oorsprong voor in Australië en aangrenzende gebieden. Afhankelijk van de omschrijving van het geslacht (zie ook Corymbia) wisselt ook het aantal soorten. In de ruime zin zijn er meer dan 600 verschillende soorten. In hun oorsprongsgebied vormen ze de overheersende loofbomen.

Read more...
*

Mentha Piperita <> Pepermunt

Pepermunt(Mentha Piperita) is een vaste plant uit de Lipbloemenfamilie. Kruising van de Aarmunt (Mentha spicata) en de Watermunt (Mentha aquatica). Van de Pepermunt is de stengel roodpaars aangezet, dit geldt ook voor het jonge blad. Het blad is tegenover elkaar staand (net als bij alle Lipbloemigen). De bloemen staan in schijnkransen, ze zijn roze tot lila, de bloei is van juni tot juli.

Read more...
*

Mentha spicata <> Aarmunt


Aarmunt (Mentha spicata) of groene munt is een sterk geurende, vaste plant die behoort tot de lipbloemenfamilie (Lamiaceae). De soort wordt als keukenkruid gebruikt. De plant is vaak verwilderd en komt van nature voor in Midden- en Zuid-Europa.

Read more...
*

Mimosa Hostilis <> Mimosa

De wortelbast van deze boom, ook bekend als Mimosa Tenuiflora en Jurema, heeft een interessante rol in de het psychedelisch sjamanisme. Het is de enig bekende plant die gebruikt wordt voor een oraal ingenomen brouwsel dat, zonder hulp van andere planten, visionaire ervaringen teweegbrengt vergelijkbaar met ayahuasca.

Read more...
*

Mitragyna speciosa <> Kratom

Kratom is de naam voor het blad van de Mitragyna speciosa,een boom van 3 tot wel 15m hoog die van nature voorkomt in de regenwouden van zuidoost Azië. Het blad bevat meer dan 25 alkaloïden, waarvan mitragynine de belangrijkste is.Het recreatieve gebruik van kratom is vanwege de narcotische werking wereldwijd steeds populairder geworden.

Read more...
*

Mulungu, cristi-galli <> Koraalbloem

De Mulunguboom, ook wel 'koraalbloem' genoemd, is bekend onder twee plantkundige namen, Erythrina mulungu en Erythrina verna. De boom heeft zwarte zaaddozen die grote rood met zwarte zaden bevatten, inheemse volkeren gebruiken deze om sieraden te maken. Mulungu is afkomstig uit Brazilië, delen van Peru en andere tropische gebieden in Latijns-Amerika en wordt gewoonlijk gevonden in moerassen en langs rivieroevers.

Read more...

Resultaten 1 - 9 van 9

Doorzoek shops

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn