Kruiden


Resultaten 1 - 9 van 9

KruidenSorteren op: Naam Botanisch
*

Papaver somniferum <> Papaver

De slaapbol of bolpapaver (Papaver somniferum) is een eenjarige plant die tot de papaverfamilie (Papaveraceae) behoort. Papaver is de bron voor opium en chemische afgeleiden daarvan, morfine en heroïne. In Amerika en Europa zijn papaverzaden legaal omdat ze geen van de alkaloïden bevatten die wel aanwezig zijn in de volgroeide papaverplant, zoals morfine, codeïne, papaverine, en thebaïne. Deze variant van het papaverzaad, Lilac single, is hetzelfde als maanzaad dat vanwege de uitgesproken smaak vooral gebruikt wordt om brood en taart mee te decoreren.

Read more...
*

Passiflora incarnata <> Passiebloem

De schoonheid van de passiebloem heeft de van oorsprong op het Amerikaanse continent voorkomende plant populair gemaakt. De plant kreeg haar naam in de 17e eeuw, toen het mysterie van de prachtige plotselinge bloeiwijze werd vergeleken met de Passie van Christus. De bladeren, stam en de bloemen zijn de delen welke medicinaal worden gebruikt. Er zijn vele varianten (ruim 500!) van deze plant, maar Passiflora incarnata wordt het meest medicinaal gebruikt.

Read more...
*

Paulinnia cupana <> Guarana

Guarana(Paullinia cupana) is het nootachtige zaadje van een klimplant die in het Amazonebekken van Brazilië en Venezuela, net ten zuiden van de evenaar groeit. Guarana wordt sinds eeuwen door de inheemse bevolking gebruikt als natuurlijk "energiesupplement". Tegenwoordig wordt het in Brazilië veel gebruikt in frisdrank, meer dan 25% van de in Brazilië verkochte frisdrank bevat Guarana als hoofdingrediënt.

Read more...
*

Peganum harmala <> Syrische wijnruit


De Syrische Wijnruit is ook bekend onder de namen Esfand of Harmal en heeft een interessante oosterse geschiedenis. In Turkije worden delen van de plant in bosjes opgehangen in huizen en voertuigen ter bescherming tegen 'het boze oog'. In Iran wordt het als wierrook gebruikt om zowel de omgevingslucht als de geest te zuiveren.

Read more...
*

Phalaris arundinacea <> Kanariegras

Kanariegras of Rietgras (Phalaris arundinacea) is een vaste plant, die in vegetatieve toestand op riet (Phragmites australis) lijkt, maar het tongetje verschilt duidelijk tussen de soorten. Riet heeft alleen haartjes op de plaats van het tongetje. Rietgras behoort tot de grassenfamilie (Poaceae). De soort komt voor in Europa, Azië, Afrika en Noord-Amerika.

Read more...
*

Piper methysticum <> Kava Kava

Kavais de naam die door inwoners van de Pacific werd gegeven aan zowel Piper methysticum als de psychoactieve drank die ervan gemaakt werd. Deze plant hoort tot de peperfamilie Piperaceae; en kava heeft ook een peperachtige smaak. De stam bevat psychoactieve stoffen, die vrijkomen door hem te pletten, kauwen of vermalen en te laten weken in koud water. Al sinds lang maakt kava deel uit van het religieuze, politieke en culturele leven in de Pacific, waar de plant van oorsprong voorkomt.

Read more...
*

Polygonum multiflorum <> Waternavel

Fo Ti Tienof Gotu Kola (Polygonum multiflorum) is een kleine plant met kleine paarse bloemetjes en platte paarsrode vruchtjes afkomstig uit China, waar het nog steeds op grote schaal wordt geteeld. Fo Ti wordt ook wel waternavel of hydrocotyle genoemd, dit is Chinees voor 'elixer voor een lang leven'.

Read more...
*

Psychotria viridis <> Chacruna

Psychotria viridis, ook bekend als Sami ruca of Chacruna, behoort tot de Rubiaceae (koffiefamilie). P. viridis bevat een hoog gehalte psychedelische tryptamines, en is bekend als Sjamanistisch, genezend additief in traditionele ayahuasca in het Amazone gebied. Het is de plant die de Santo Daime en UDV gebruiken in hun sacramenten (daime en vegetal/hoasca).

Read more...
*

Ptychopetalum olacoides <> Muira Puama

De boom Muira puama (Ptychopetalum olacoides) komt voor in de regenwouden van Brazilië. Het gebruikte plantendeel is de wortelschors. In het Nederlands betekent muira puama letterlijk 'potentiehout'.

Read more...

Resultaten 1 - 9 van 9

Doorzoek shops

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn