Kruiden


Resultaten 1 - 3 van 3

KruidenSorteren op: Naam Botanisch
*

Rivea corymbosa <> Ololiuhqui

Rivea corymbosa(Turbina corymbosa), behoort tot de familie van de morning glory planten, die van origine voorkomen in Latijns-Amerika van Mexico tot Noord-Peru. De zaden groeien uit tot een blijvende klimplant met witte bloemen, die vaak als sierplant wordt gebruikt.

Ololuihqui valt onder de LSA zaden, wat betekent dat het gelijkenissen met LSD vertoont, zowel in chemische structuur als in werking.

Read more...
*

Rosa canina <> Rozenbottels

De rozenbottel is de vlezige vrucht van een roos, botanisch gezien is de bottel niet alleen opgebouwd uit het endocarp, het exocarp en het mesocarp, maar vormt de opgezwollen bloembodem, net zoals bij de appel, het vruchtvlees. Afhankelijk van de soort en variëteit van de roos kan de kleur rood, oranje, purper of zwart zijn en de vorm varieert van rond of langwerpig tot flesvormig. De rozenbottel komt voor in Europa, Azië, Zuid-Amerika en Noord-Amerika. Van rozenbottels wordt onder andere vitamine C rijke jam gemaakt, daarnaast bevat de rozenbottel ook vitamine A, B1 en B2. Voor dieren is de rozenbottel een goede vrucht om de winter door te komen, zo zijn in de Maasheggen, rozenbottels het voornaamste voedsel voor vogels als de koperwiek en de kramsvogel in de wintermaanden.

Read more...
*

Ruscus aculeatus <> Muizedoorn

Ruscaceaeis de botanische naam voor een familie van eenzaadlobbige planten. Wanneer het als aparte familie gezien wordt, bestaat de familie uit twee dozijn geslachten die eerder wel tot de families Convallariaceae, Dracaenaceae, Eriospermaceae en Nolinaceae gerekend werden. Elders werden deze planten wel tot de leliefamilie (Liliaceae) gerekend.

Read more...

Resultaten 1 - 3 van 3

Doorzoek shops

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn