Kruiden


Resultaten 1 - 7 van 7

KruidenSorteren op: Naam Botanisch
*

Salvia divinorum <> Salvia


Salvia Divinorumkomt in het wild niet voor, het is gecultiveerd door de Mazatec-indianen in de Oaxaca bergen van Zuid-Mexico. De plant wordt op geïsoleerde, vochtige en geheime plaatsen gekweekt voor gebruik door sjamanen. In West-Europa komt de plant wel voor als tuinplant met een vierkantige, ietwat harige stengel en bladeren die zacht aanvoelen.

Read more...
*

Salvia officinalis <> Echte Salie

Echte Salie(Salvia officinalis) behoort tot de lipbloemenfamilie (Labiatae of Lamiaceae) en wordt vooral gebruikt als keukenkruid. Salie is met name bekend uit de Italiaanse keuken. De plant wordt 40-80 cm hoog. De bladeren zijn dik, grijs en sterk aromatisch met diepe ingezonken nerven. De bladrand is fijn gekarteld-getand of bijna gaafrandig. De stengel kan onderaan houtig zijn. Salie bloeit in juni en juli met 2-3 cm lange, blauwpaarse, soms witte of roze bloemen. De kroonbuis heeft van binnen een krans van haren. De bloeiwijze bestaat uit twee schijnkransen en vier tot acht bloemen, de vrucht is een vierdelige splitvrucht.

Read more...
*

Scelectium tortuosum <> Kanna


Kannais het gedroogde plantmateriaal van de soort Scelectium tortuosum, welke zijn oorsprong heeft in Zuid-Afrika. Dit plantmateriaal is zo bewerkt dat het kan worden gekauwd, gerookt of gesnoven, maar er natuurlijk ook thee van worden gezet.

Read more...
*

Scutellaria laterifolia <> Skullcap

Scullcapis lid van de familie der mint-achtigen en heeft haar naam te danken aan de schedel-vormige bloemkelk en de vorm van de gedroogde zaden. Het is een overblijvende struik met fraaie blauwe bloemen die in paren groeien op een enkele halm. Scutellaria lateriflora groeit in Europa, het oosten van de Verenigde Staten, China en Rusland in vochtige bossen. De hele plant wordt gebruikt maar met name de wortel wordt in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt, hierop zijn ook de meeste studies gedaan.

Read more...
*

Silene capensis <> African dream root

African dreamroot(Silene capensis) is een vochtminnend plantje dat groeit in de groene rivierdalen van de oostelijke kaapprovincie in Zuid-Afrika. Deze bijzonder sterk geurende, bloeiende (bloeit ’s nachts) plant wordt door Xhosa vereerders als een heilige soort beschouwd waarvan de wortel opmerkelijk levendige en voorspellende dromen kan opwekken.

Read more...
*

Stevia rebaudiana <> Stevia

Stevia rebaudianaof honingkruid is een plant die van oorsprong uit subtropisch en tropisch Zuid- en Centraal-Amerika komt.

De plant komt nog in het wild voor op de hoogvlakte in het grensgebied tussen Brazilië en Paraguay.

Stevia wordt daar door de oorspronkelijke bewoners al eeuwenlang gebruikt als zoetmiddel voor dranken als maté, medicinale drankjes en in kruidenextracten.

Read more...
*

Symphytum <> Smeerwortel

Smeerwortel (Symphytum) is een plantengeslacht in de ruwbladigenfamilie (Boraginaceae).

Het geslacht bevat overblijvende planten, meestal kruiden, geen struiken of bomen.

De bladeren zijn langwerpig tot lancetvormig, afwisselend geplaatst.

In Nederland en België komt alleen de gewone smeerwortel voor, maar de ruwe smeerwortel (Symphytum asperum), een soort uit de Kaukasus, is hier en daar in Nederland ingeburgerd.

Smeerwortel wordt hoofdzakelijk uitwendig gebruikt, zowel bij de behandeling van kneuzingen, chronische aandoeningen van gewrichten, als bij ontstoken spataderen.

Historisch is vooral het gebruik bij botfracturen bekend.

Read more...

Resultaten 1 - 7 van 7

Doorzoek shops

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn