Kruiden


Resultaten 1 - 8 van 8

KruidenSorteren op: Naam Botanisch
*

Tabebuia impetiginosa <> Lapacho

Lapachois een boom die voorkomt in geheel Zuid-Amerika en wordt ook wel Pau d’Arco, Ipe Roxo of Taheboo boom genoemd, maar de botanische naam is Tabebuia impetiginosa. Deze boom staat bekend om zijn duurzame hardhout dat goed bestand is tegen schimmels en vraat. Indianen ontdekten de medicinale werking van Lapacho al eeuwen geleden en gebruiken het bij de meest uiteenlopende ziektebeelden.

Read more...
*

Tagetes lucida <> Dragonafrikaantje

Tagetes lucidais ook bekend als afrikaantje, Mexicaanse dragon en yauhtli en is lid van de zonnebloemfamilie. Het is een lichtgroen eenjarige plant met kleine geeloranje bloemetjes die groeit in het Sierra Madre-gebergte van Mexico, de naam "afrikaantje" slaat dus niet op het gebied van herkomst.

Read more...
*

Tagetes lucida <> Mexicaanse dragon

Tagetes lucida is ook bekend als afrikaantje, Mexicaanse dragon en yauhtli.

Het maakt deel uit van de zonnebloemfamilie en is een lichtgroene plant met kleine geel-oranje bloemetjes die groeit in het Sierra Madre-gebergte van Mexico.

Read more...
*

Taraxacum officinale <> Paardenbloemblad

De paardenbloem (Taraxacum officinale) behoort tot de composietenfamilie (Asteraceae). In deze familie zijn bloemen sterk gereduceerd en klein en staan dicht bij elkaar in een bloemhoofdje. Paardenbloemen zijn heel algemeen, in april kunnen ze hele weilanden geel kleuren. Dat neemt niet weg dat bepaalde micro-soorten en secties zeldzaam kunnen zijn. In Nederland zijn tenminste 250 micro-soorten bekend.

Read more...
*

Theobroma cacao <> Cacao

De cacaoboom (Theobroma cacao) wordt geteeld in landen rond de evenaar, en levert cacaobonen waarvan onder meer chocolade wordt gemaakt. De naam Theobroma is afgeleid van de Griekse woorden theo- (goden) en broma (voedsel), oftewel voedsel van de goden.

Read more...
*

Tilia platyphyllos <> Lindebloesem

De Lindefamilie omvat 50 loofboomsoorten, waarvan velen vanwege hun compacte groei niet gecultiveerd worden voor beplanting. De boomsoort heeft haar oorsprong in Europa en is inheems in de noordelijke landen. De Linde speelde een belangrijke rol in het Germaanse volksgeloof en was gewijd aan Frija, de godin van o.a. het huwelijk. In een Duits handboek over bijgeloof wordt beschreven dat linden vaak plekken waren waar heksen bijeen kwamen om te dansen.

Read more...
*

Tunera diffusa <> Damiana

Damianakruid (Turnera diffusa) bestaat uit het gedroogde blad van een relatief kleine struik met aromatische bloemen die voorkomt in de tropische gebieden van Amerika.
De Azteken gebruikten Damiana tegen impotentie, de Maya's gebruikten het als genotmiddel en andere indianenstammen zagen het als een geneeskrachtige plant en maakten er thee van.

Read more...
*

Tynanthus panurensis <> Clavo Huasca

Clavo huasca (Tynnanthus panurensis) betekent letterlijk: kruidnagelstruik, een naam die ze te danken heeft aan de sterke geur van de stam en bladeren die inderdaad op die van kruidnagel lijkt. Het is een grote, houtachtige struik die zich bevindt in het Amazonewoud en in andere delen van tropisch Zuid-Amerika.

Read more...

Resultaten 1 - 8 van 8

Doorzoek shops

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn