Kruiden


Resultaten 1 - 4 van 4

KruidenSorteren op: Naam Botanisch
*

Valeriana officinalis <> Valeriaan

Valeriaan is een overblijvende plant die tot 2m. hoog kan worden en recht omhoog groeit.

Het heeft een ronde holle stengel die overlangs gegroefd is, de stengel is onvertakt en de stelen van het lichtgetande blad staan tegenover elkaar.

De rose-witte bloemschermen staan in schijn-schermen, de wortelstok is kort en stomp, de lange uitloper geeft na het drogen een smerige lucht af. De bloeitijd is van mei tot augustus, Valeriaan heeft voorkeur voor een vochtige omgeving, weilanden, langs sloten en in vochtig kreupelhout. De bloemen hebben een aangename geur.

Read more...
*

Verbascum <> Koningskaars

Toorts (Verbascum) is een geslacht uit de helmkruidfamilie (Scrophulariaceae), het geslacht telt circa 250 soorten die van nature voorkomen in Europa en Azië maar met name in het Middellandse Zeegebied is het geslacht vertegenwoordigd.

Read more...
*

Verbena officinalis <> IJzerhard

IJzerhard(Verbena officinalis) is een overblijvende of soms eenjarige plant uit de ijzerhardfamilie (Verbenaceae) en is ook bekend onder de namen 'ijzerkruid' of 'strooikruid'. IJzerhard heeft een dunne opgaande stengel en kan een hoogte van 1m. bereiken, waarbij de onderkant van de stengel zich verhout. Binnen de soort kan het behaarde blad verschillende vormen aannemen. De plant geurt niet en smaakt rauw onaangenaam bitter,  IJzerhard brengt doosvruchten voort.

Read more...
*

Voacanga africana <> Voacanga

Voacanga africana is een kleine, tropische boom (struik) met een hoogte van ± 6m. en blad tot 30cm. Lang, ze draagt geel/witte bloemen.

De bloemen produceren bessen met gele zaden.

De Voacanga africana is nauw verwant aan de ibogaplant en bevat aan ibogaïne verwante voacangine en voccamine.

Read more...

Resultaten 1 - 4 van 4

Doorzoek shops

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn