Assam thee

De zwarte thee Assam komt uit de staat Assam in India en wordt sinds 1838 ook buiten India gedronken. De eerste kwart eeuw kon deze thee nog niet concurreren met Japanse en Chinese theeën die al sinds de 17e eeuw in Europa gedronken werden. Ongeveer de helft van de totale thee-oogst uit India is Assam. Daarmee is het populairder dan de twee andere belangrijkste Indiase theeën, Darjeeling en Nilgiri.

Assam wordt twee keer per jaar geplukt; tijdens de 'First Flush' (eerste pluk) net na de winter en tijdens de 'Second Flush' tegen het einde van de lente. Thee van de First Flush is lichter van kleur en smaak. Assam is een uitermate geschikte thee voor het bereiden van melanges. Hier geldt dat zowel de verschillende soorten Assam goed te mengen zijn, als dat het zich goed laat mengen met andere theesoorten. Assam is erg populair in English Breakfast en Irish Breakfast.

Om te garanderen dat melanges met Assam niet als pure Assam worden verkocht heeft de 'Tea Board of India' de taak op zich genomen te garanderen dat de inhoud van de thee overeenkomt met de naam die deze wordt meegegeven. Voor Assam, Darjeeling en Nilgiri zijn drie keurmerken ontworpen die op de verpakking van de echte thee wordt weergegeven.

Resultaten 1 - 3 van 3

Assam

Assam FTGFOP1 Bukhial

Deze zeer krachtige thee komt van een...

Verkoopprijs: € 1,95

Productdetails

Assam TGFOP1 Hazelbank

Hazelbank is een gegarandeerde favoriet...

Verkoopprijs: € 1,90

Productdetails

East Frisian Sunday Tea

Een krachtige Assam blad-thee met...

Verkoopprijs: € 1,90

Productdetails

Mandje

 x 
Winkelwagen is leeg

Doorzoek shops

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn