Darjeeling

Darjeeling thee is vanouds een exclusieve zwarte thee, met name in Engeland en andere landen van het vroegere Britse Rijk. De thee komt uit de streek Darjeeling in de Indiase staat West-Bengalen. Een zorgvuldige kweek bezorgt de thee zijn karaktestieke aroma: fruitig, kruidig, en een klein beetje zurig wrang (door de natuurlijke aanwezigheid van tannine).

Het planten van thee in Darjeeling begon in 1841 en was het idee van ene Dr. Campell, een chirurg werkend bij de Indische medische dienstverlening. Hij experimenteerde rond die tijd met verschillende soorten thee en zijn projecten werden gesteund door de overheid. Grootschalige productie kwam op gang in de 1850er jaren.

Tegenwoordig wordt er veel meer thee als "Darjeeling" op de markt gebracht dan er werkelijk geproduceerd wordt in de streek. Daarom heeft de "Tea Board of India" er een keurmerk met logo voor ontwikkeld.

Variaties

  • 1st Flush, de eerste pluk van het jaar, geldt als de 'Champagne' onder de theesoorten. De fijne, met de hand geplukte 1ste twee topblaadjes geven een lekkere zachte smaak. Het is ook de duurste thee, die elk jaar in mei wordt ingevlogen.
  • 2nd Flush komt van de tweede pluk in juni en heeft een goede zachte smaak.
  • Autumnal Flush wordt geplukt in de herft na het regenseizoen, en heeft een minder delicate smaak. Darjeeling thee geplukt tijdens de moesson wordt vaak verkocht voor lagere prijzen.

Er zijn vele theeplantages in Darjeeling, en elke produceert zijn thee op een andere manier. Hierdoor is de ene Darjeeling thee niet de andere, er zijn smaakverschillen. Sommige plantages zijn enorm populair vanwege de smaak van de thee, zoals: Arya, Chamong, Lingia, Castleton, Jungpana, Makaibari, Margaret's Hope en Risheehat.

Resultaten 1 - 5 van 5

Darjeeling

Darjeeling FTGFOP1 First Flush

Een exclusieve thee van de...

Verkoopprijs: € 3,65

Productdetails

Darjeeling FTGFOP1 Second Flush Maharani HillsQueens Blend

Een aromatische rijke 'Second Flush'...

Verkoopprijs: € 2,95

Productdetails

Darjeeling FTGFOP1 SingBulli

TOP-kwaliteit tweede pluk met vele...

Verkoopprijs: € 2,85

Productdetails

Empress Ling

Een Fijne Darjeeling first flush blend...

Verkoopprijs: € 1,95

Productdetails

FTGFOP1 Pussimbing BIO

Uitstekende Second Flush biologische...

Verkoopprijs: € 2,15

Productdetails

Mandje

 x 
Winkelwagen is leeg

Doorzoek shops

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn