Oolong is een traditionele Chinese theesoort, tussen groene en zwarte thee in wat oxidatie betreft.
Oolong is Chinees voor "zwarte draak", en is herkenbaar aan de donkere draadachtige structuur van de gedroogde blaadjes.

Oolong-thee ondergaat een aantal delicate processen om de unieke en smaak en aroma te verkrijgen, typische Oolong-thee wordt geproduceerd volgens de volgende stappen:

  • Het verwelken, drogen in de zon of aan de lucht om vocht te verliezen.
  • Yao-Qing. het kneuzen van de bladrand om een groter oxidatie oppervlak te verkrijgen.
  • Rou-Qing. het blad wordt gekeerd voor de volgende stap.
  • Sa-Qing het stoppen van het oxidatieproces.
  • Koelen.
  • Drogen, om resterend vocht te verwijderen.
  • Klassering.
  • Verpakken.

De volgende variëteiten worden als beste Oolong-thee beschouwd:

  • Wǔ-Yí berg thee, uit de Fújiàn provincie in China
  • Tiě Guān Yīn, 'IJzeren Guanyin' groeit ook in de Fújiàn provincie in China.
  • Dān-Cōng
  • Dòng Dǐng Oolong, 'Freezing Peak Oolong' groeit op DongDing berg in Nan Tou, Taiwan (Formosa)
Resultaten 1 - 2 van 2

Oolong

Formosa Dong Ding Oolong (Jade Oolong)

Een gerolde groene Oolong uit Taiwan...

Verkoopprijs: € 3,90

Productdetails

Formosa Super fancy Oolong 'Black Dragon'

Een half gefermenteerde zéér...

Verkoopprijs: € 4,35

Productdetails

Mandje

 x 
Winkelwagen is leeg

Doorzoek shops

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn