April 17, 2024

Minder roken met een tabaksvervanger?

Dat roken slecht voor je is, weten we allemaal wel. De tabak die je rookt heeft veel gezondheidsnadelen. Dat stoppen met roken daarom belangrijk is, is logisch. Toch is het vaak erg moeilijk. Kun je bijvoorbeeld op zoek naar een tabaksvervanger om minder te gaan roken?

De alternatieve sigaret

Als mensen minder willen gaan roken, kiezen ze vaak voor een tabaksvervanger in de vorm van een kruidensigaret. Zoals de naam al zegt is dit een sigaret die gemaakt is van kruiden in plaats van tabak. Zo wordt het bijvoorbeeld gemaakt met kruiden zoals kruidnagel of sla, klaver en suikerrietstengels.

Je kunt op deze manier kiezen voor een pure kruidensigaret, maar als je minder wilt gaan roken kunnen deze kruiden ook aan reguliere tabakkruiden toegevoegd worden. Zo zul je minder nicotine binnenkrijgen en zo minder behoefte krijgen aan een sigaret.

Kruidensigaret zonder nicotine

Als er geheel geen tabaksbladeren in de kruidensigaret zitten, zal er ook geheel geen nicotine in de sigaret zitten. Nicotine is de verslavende stof van een sigaret. Bij een kruidensigaret is de verslavende werking dus niet aanwezig.

Op deze manier wordt een kruidensigaret ook vaak ingezet als alternatief om te stoppen met roken. Zo wordt de nicotine verslaving afgebouwd, terwijl toch de standaard rookmomenten er nog zijn. Toch gaat het roken van kruidensigaretten niet zonder gevaar voor je gezondheid.

Een kruidensigaret niet beter

Een kruidensigaret is dan wel minder verslavend, maar gezond is het nog steeds niet. Bij bepaalde samenstellingen kan er tijdens het roken teer vrij komen of andere schadelijke stoffen. Dit is niet iets waar veel mensen bij stilstaan.

Tijdens de verbranding van de kruiden kunnen er toxische stoffen vrijkomen. Wanneer je deze inademt is dit zeer slecht voor je gezondheid en deze stoffen kunnen zelfs kankerverwekkend zijn. Het is dus zeker een goed hulpmiddel als je minder wilt gaan roken, maar gezonder of beter voor je gezondheid is het zeker niet.

Kruiden als tabaksvervanger

In veel gevallen zijn kruiden als tabaksvervanger een goed alternatief als je minder wilt gaan roken. De kruiden bevatten geen nicotine, waardoor het kan helpen om van een nicotineverslaving af te komen.

Ook als je liever geen tabak in een joint wil roken, zijn kruiden daar een goede vervanger voor de tabak voor. Zo kunnen de kruiden ook nog andere voordelen hebben. Zo zal bijvoorbeeld rozemarijn helpen bij ontstekingen of lavendel bij slapeloosheid. Wel moet je je bewust blijven van de gezondheidsrisico’s.

Tip: Cannabisolie.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *