April 19, 2024

Wat zijn de voor- en nadelen van vapen volgens Justfog?

Vape krijgt veel slechte pers. Hoewel ze van Justfog af en toe positieve berichten horen over de gezondheidsvoordelen van elektronische sigaretten, worden ze over het algemeen overweldigd door hypothetische risico’s en overdreven gevaren. Het is niet eenvoudig om de feiten over vapen te vinden. Als je erover nadenkt om over te stappen op vape, ben je misschien in de war. Justfog is hier om enkele van de voor- en nadelen van vapen af ​​te wegen om je te helpen beslissen of vape geschikt voor je is.

Voordelen van vapen

  1. Het is veiliger dan roken: iedereen is het er over eens dat vapen veiliger is dan het roken van sigaretten. PHE zegt dat vapen “ten minste 95% minder schadelijk is”. Omdat er geen verbranding is bij het vapen, is er geen rook, en rook zorgt voor de teer en koolmonoxide die leiden tot de meeste gezondheidsschade op de lange termijn door roken. De gezondheidsvoordelen van rookvrij zijn zijn onder meer een verbeterde long- en hartfunctie en nog betere reuk- en smaakzintuigen.

 

  1. Geen schadelijke geuren: Een van de grootste voordelen van vapen is dat jij en je kleding, huis en auto niet meer naar rook zullen ruiken. Vapen heeft een aroma, maar het is ver verwijderd van de geur van muffe rook en sigarettenpeuken. Sterker nog, zelfs vapen met tabakssmaak ruiken helemaal niet naar brandende tabak. Voor veel mensen is de geur van damp nauwelijks waarneembaar. Misschien krijg je zelfs complimenten!

 

  1. Controle over nicotine-inname: Vapen geeft u volledige controle over uw nicotinedosering. E-liquid is verkrijgbaar in verschillende sterktes, variërend van nicotinevrij tot zeer sterke nicotine. Je kunt precies kiezen hoeveel nicotine er in je damp zit, of helemaal geen nicotine gebruiken. De meeste vapers hebben de neiging om te beginnen met hoge nicotinegehaltes en geleidelijk af te werken naar lagere sterktes, of zelfs nicotine volledig te elimineren.

Nadelen van vapen

  1. Te veel keuzes: voor een nieuwe vaper of een roker die een verandering overweegt, kunnen de eindeloze opties die de vapenmarkt biedt overweldigend zijn. Bij sigaretten kies je een merk en steek je aan, maar bij vapen zijn er letterlijk miljoenen keuzes mogelijk. Daarom is het het beste om de vape-nieuwsgierige te wijzen op gebruiksvriendelijke producten met eenvoudige instructies om te beginnen, en vervolgens op goede bronnen van verdere informatie (vape-shops, forums, ervaren vapers) wanneer nieuwe vapers de fijne kneepjes leren.

 

  1. De leercurve van vapen: misschien is het grootste gevaar voor een nieuwe vaper het kopen van een product waarvoor gespecialiseerde kennis vereist is. Vaak raken ze in de war en gefrustreerd en hebben ze spijt dat ze proberen over te stappen op vapen. Nogmaals, er is geen noodzaak voor een lange leercurve! Eenvoudige startersproducten zijn bijna altijd de beste eerste keuze.

 

  1. Potentiële gezondheidsrisico’s: Het is waar dat vapen te nieuw voor ons is om elk potentieel risico dat het kan opleveren te begrijpen. Maar als je vapen gebruikt om van sigaretten af te blijven, kun je geruster zijn in de wetenschap dat je afstand hebt genomen van de goed gedocumenteerde gevaren van roken. De stoffen in sigarettenrook die het bijzonder schadelijk maken, zijn ofwel volledig afwezig in de damp van e-sigaretten of zijn slechts in kleine hoeveelheden aanwezig. Dat maakt het veel veiliger voor vapers, en ook voor omstanders die onderhevig zijn aan “tweedehands damp”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *