March 2, 2024

Wat te doen tegen amandelstenen

Iedereen heeft wel eens te maken met mondproblemen. Met sommige problemen ga je het beste naar de tandarts maar er zijn ook die je zelf prima kunt aanpakken en kunt voorkomen. Heb je bijvoorbeeld last van amandelstenen of zijn je tanden geler dan je zou willen? Dan kun je daar zelf zeker wat aan doen.  

Wat zijn amandelsteentjes nu precies?  

In de keelamandelen wil zich nog wel eens wat vuil ophopen, bijvoorbeeld restjes van eten of drinken. Deze plekjes zijn ideaal voor bacteriën om zich te vestigen zodat er kleine, stinkende hoopjes ontstaan die bekend staan als amandelsteentjes. Deze witte brokjes zijn niet alleen vervelend maar ze kunnen ook andere mondproblemen veroorzaken zoals een slechte adem dus het is zaak de amandelsteentjes zo snel mogelijk aan te pakken zodat ze verdwijnen en niet meer terugkomen.  

Hoe bestrijd je amandelsteentjes het beste?  

  • Met een cupping glass zuig je de steentjes weg van de amandelen. Dit is een veilige manier die je zelf kunt toepassen.  
  • Met een speciale extractor haal je met behulp van een lusje dat aan het uiteinde zit de steentjes snel en eenvoudig weg.  
  • Je kunt ook kiezen voor een speciale monddouche waarmee je alle viezigheid die zich op de amandelen heeft opgehoopt, gericht wegspuit. 

Welke methode je kiest is aan jou dus kijk eerst goed wat je het beste lijkt. Met het cupping glas of de extractor werken kan in het begin wat raar of onwennig zijn maar het zijn wel effectieve methodes tegen amandelstenen. Vergeet zeker niet om je mond en keel goed te spoelen met mondwater na iedere poetsbeurt zodat je de vorming van viezigheid en amandelsteentjes voorkomt.  

Maak je gebit een paar tinten witter 

Zijn je tanden nu net wat geler dan je zou wensen en zou je graag zien dat deze een paar tinten witter waren? Om een wit gebit te krijgen kun je diverse hulpmiddelen inzetten. Je kunt je tanden laten bleken maar dit is een chemisch proces dat je niet zelf kunt doen en het is bovendien niet zo gezond. Je kunt je tanden op natuurlijke wijze een paar tinten witter maken door een speciale tandpasta of mondwater te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat je tanden nooit witter worden dan ze ooit waren. Kies voor producten die een witmakende werking hebben op basis van natuurlijke ingrediënten. Zo blijven je tanden gezond en ziet je gebit er meteen een stuk witter uit. Vermijd producten met chemische toevoegingen of die enkel een optisch effect geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *